KEDVES HELLES BARÁTAIM !

Mint már tudjátok, elkészült és megnyílt a Hell Iskolai Múzeum és Emlékhely.

A megnyitó 2012. szeptember 29. (szombat)  volt

 

A megnyitóról készült rövid tudósítás:
Forrás: Hírek Esztergom-Kertvárosból.

„Hell” iskolai múzeum és emlékhely avató

Múzeum nyílott Esztergom – kertvárosban!

Szeptember 29-én délelőtt a volt „Hell” – most az Arany János Általános Iskola - első emeletének egyik 60 négyzetméteres termében, iskolai múzeum és emlékhely nyílott.

A Himnusz közös éneklését követően az általános iskola igazgatója Baranya István – volt „Helles” diák - köszöntötte az első emeleti zsibongót teljesen megtöltő vendégeket. A rendezvény során felolvasták dr. Völner Pál államtitkár, országgyűlési képviselő köszöntő, gratuláló levelét. Az iskola alapítására, történetére a korábbi igazgatók, tanárok emlékeztek vetített képes előadásaikkal.

A múzeum létrejöttéről, kialakításáról Sebestyén István adott tájékoztatást, majd emléklapokkal köszönte meg a közreműködőknek az önzetlen segítséget. Az ünnepség a Bányász Himnusz közös éneklésével zárult, majd Kiss-Maly László esperes, a Szent Borbála Bányásztemplom plébánosa áldotta meg a múzeumot. A jelen lévők megkoszorúzták azt az emléktáblát, amely a „Hell” iskola elhunyt tanárainak, diákjainak állít emléket.

Az létrehozott múzeum és emlékhely a 2000-ben megszűnt Hell József Károly Bányagépészeti Technikum néven 1950–ben létrehozott, majd több néven, 50 éven át működött középiskolának, tanárainak, tanulóinak, eszmeiségének állít emléket.

Az emlékhely létrehozásának gondolata 2006–ban fogalmazódott meg. A felvetést Sebestyén István volt „Helles” tanuló, majd volt „Helles” tanára felkarolta. Hat év aktív szervező, egyeztető, gyűjtő, agitáló, tárgyaló, szabadidőt nem kímélő, fizikai tevékenységet is igénylő gondolatot Sebestyén István szívós tevékenységgel megvalósította.

Szép emlék lesz az 1982–ben végzetteknek ez a nap. A harminc éves érettségi találkozójukat ezen az avatón tartották.

 

Helles művészek kiállítása a megnyitón

Rövid múzeumi séta

Az SKTV műsora a megnyitóról

sktv

A megnyitón készült fényképek itt tekinthetők meg:

 

A múzeum szabadon látogatható, általában minden szerdán 15 órától 16-17 óráig benn tartózkodom, de előtte mindenképpen egyeztessetek velem, az alábbi címen, vagy hívjatok fel a +36-20-366-59-67 telefonszámon.
Érettségi találkozók alkalmából is szívesen fogadok minden látogatót, de ha ez szombati napra esik, mindenképpen egyeztessetek az Arany János Iskola igazgatójával.

Levél Sebi -nek

 

MINDENKIT SZERTETTEL VÁROK!

JÓ SZERENCSÉT!

Sebi